Betyg: 4

Bakom dagens lucka hittar vi spelet Carcassonne (som för övrigt också är namnet på en medeltida by i Frankrike). Det är en modern klassiker (om jag får använda ett lite slitet uttryck), som väl kan sägas vara ett av de första spelen i den nya vågen av sällskapsspel som dök up runt sekelskiftet. Åtminstone enligt min egen högst ovetenskapliga bedömning.

Idén med spelet är att man med hjälp av kvadratiska brickor bygger upp en karta med fält, vägar, städer, kyrkor och så vidare. Genom att bygga ihop t.ex fält, eller en större stad så får man olika mycket poäng. Likadant om man bygger en sammanhängande väg etc.

Spelet är lite småtrevligt, förhållandevis enkelt, och kräver alldeles lagom mycket klurande. Efter massa funderande så klarar det sig precis över till en fyra. Det är ett bra spel, men saknar kanske det där lilla extra för mig. Med det sagt så är det ett klockrent instegs-spel, för de som vill prova på lite olika spel, och det funkar bra med familj och vänner som ett lättsamt och trevligt spel. Kan definitivt rekommenderas på det hela taget