Betyg: 5

Ett riktigt bra spel är för mig ett som har en elegant design, som känns naturligt, och uppfyller sin roll väl. Ett sådant spel är Love Letter, och förutom att det har en riktigt snygg förpackning så är det också ett riktigt bra och väldesignat spel.

Historien i det är att alla spelarna har skrivit ett kärleksbrev som de vill skicka till prinsessan vid hovet. Tanken är att man vill skicka det här brevet från person till person i hovet, tills det slutligen når prinsessan. I spelet går det till så att alla spelarna har ett kort. Det kortet är någon av hovmedlemmarna, och motsvarar den person som har ditt brev just nu.

När det är ens tur så drar man ett nytt kort, bestämmer vilket av de två korten man har nu man vill behålla, och spelar ut det andra. Man måste då göra vad som står på det utspelade kortet. Det kan vara att byta hand med en spelare, gissa kort och liknande.

Vissa kort låter en också slå ut någon annan spelare från omgången. När alla korten (inte så många) är slut, eller alla spelarna utom en är utslagna så är omgången slut. Den som har högst kort kvar vinner. Först till tre segrar vinner totalt.

Det här är ett riktigt bra spel. Det gör exakt vad det säger att det gör, känns naturligt, är ganska kul och är lätt och snabbspelat. Det får en solklar femma!! Visst, det håller inte för att spela flera timmar på raken, men som snabbt enkelt spel = perfekt

Och.. det är också något som de allra flesta kan spela, både på förfest, efter släktmiddagen eller på jobblunchen, likväl som bland mer inbitna spelnördar