Betyg: 4

Idag kastar vi oss in i Marvel-världen (igen) med spelet Legendary: A Marvel Deck Building game. Det är ett s.k deck building game, dvs ett kortspel där man börjar med en ganska liten lek som man sen använder för att köpa till sig fler kort för att bygga ut sin lek. Star Realms är ett annat exempel. Men, i det här fallet börjar man med ett antal shield-agent-kort, och sen köper man på sig olika hjältar (och deras manövrar) allteftersom.

Det här spelet är kooperativt, dvs man spelar tillsammans mot spelet, och man kan också spela själv. Varje parti inleds med att man väljer skurk, hens kompanjoner och hens stora master plan. Vad man väljer påverkar hur spelet spelas och utvecklas.

Varje runda vänder man så upp ett skurk-kort på spelplanen, och man får dra och köpa kort, samt anfalla de skurk-kort som redan ligger framme. Då och då avanceras den stora planen, och något händer.

Det här är ett kul spel, och många gånger så påverkas spelreglerna av master plan-en på ett sätt som känns äkta och rätt. Det hade faktiskt kunnat få en femma, om det inte vore för att just det här att sätta upp spelet tar ganska lång tid. Man ska välja ut kort som man bygger ihop skurk-gänget, master planen osv. Inte svårt, men lite pilligt. Det gör att man ibland drar sig för att spela det. Med det sagt är det ett välgjort spel, och förtjänar en fyra.

Det kräver att man är lite alert, så det är kanske inte det lättsamma förfest-spelet, men går definitivt att spela även om man inte är jätte-spelnörd (visst spelintresse bör dock finnas).