Betyg: 3

Dagens spel är det lite mer okända Sentinels of the multiverse. Det är ett kortspel med superhjälte-tema. Dock utspelas det i en egen värld, inte t.ex Marvels eller DC's.

Upplägget är förhållandevis enkelt. Alla spelarna väljer var sin hjälte att spela, genom att helt enkelt välja den hjältens egna kortlek. Sen väljer man skurk (alla dessa har också sin specifika lek) och plats (även där finns det en specifik lek / plats). Varje runda sen så drar man kort för skurken, som kan göra olika saker, man spelar ut hjältekort för olika attacker eller krafter, och sen drar man kort för platsen, för att se om något platsspecifikt händer. Hur enkelt som helst!

Målet är helt enkelt att besegra skurken, innan alla hjältarna blivit besegrade. Mitt betyg här.. det är svårt. Jag vill gilla det här spelet, och grundtanken är bra. Men, jag upplever att det lätt blir för plottrigt, för mkt att hålla reda på.

Så, i nuläget måste jag ge det en trea. Som sagt, en bra idé, och det är tydlig skillnad på de olika karaktärerna (vilket jag tycker är bra), men som sagt, lite plottrigt. Just plottrigheten gör också att det kanske inte är så bra som förfest-spel.

Ett plus för mig som gillar kooperativa spel är att det här är just det. Det är alla spelarna mot spelet, så att säga. På det hela taget, det är ett ok spel, hittar ni det billigt så slå till. Det finns dock bättre.