Betyg: 4

Dagens spel är det rogivande och trevliga spelet Tokaido.

Det är döpt efter vägen Tokaido, mellan Kyoto och Edo (Tokyo), som sägs vara en av de finaste i Japan. I spelet är man vandrare som färdas längs vägen, men till skillnad från många andra liknande spel är inte målet att nå fram först. Istället är målet att man ska hinna uppleva så mycket som möjligt på vägen. Man ska hinna måla tavlor, äta gott, köpa souvenirer, bada i varma källor, möta intressanta personer osv.

En sak som gör spelet lite mer varierande att man väljer mellan olika vandrare att spela, och dessa vandrare har olika egenskaper. En är t.ex rikare, en har lättare att träffa intressanta personer osv.

Lite intrikat är också förflyttningen i spelet. Man får alltid flytta sig så långt fram man vill (inom vissa gränser), men man får aldrig flytta bakåt. Men, ju längre fram man flyttar sig, desto mindre hinner man med att uppleva.

Jag tycker om det här spelet. Kanske inte det jag vill spela jämnt, men det är rogivande, och är dessutom visuellt väldigt tilltalande. Det är enkelt i sitt upplägg, men finns ändå en del intrikata beslut i det.

Det får en stark fyra i betyg. Det kanske saknar lite nerv och spänning, men är som sagt ett riktigt trevligt spel. Man kommer ganska fort in i det, och det kan uppskattas av de allra flesta.

Som lite kuriosa: Det är samma upphovsman till det här som till Takenoko, som jag också skriver om här. Också det ett trevligt spel, mysigt, med japanskt tema.