Betyg: 4

Idag avslöjare jag ett litet favoritspel, nämligen Formula De. Det är ett racing-spel, där målet helt enkelt är att ta sig runt en tävlingsbana med sin formel1-bil innan motståndarna gör det... och utan att krascha när man försöker.

När det är ens tur att köra slår man en tärning, och flyttar så många steg framåt som tärningen visar. Tärningens storlek, och därmed ens hastighet, bestäms av vilken växel man ligger i, och man kan växla upp eller ner ett steg var gång det är ens tur (om man inte väljer att slita lite extra på bilen).

Runt banan finns kurvor, och varje kurva har ett antal gånger man måste ha gjort en full förflyttning (dvs flytta så mycket tärningen visar) inom området för kurvan. Mer tvär kurva = måste stanna fler gånger = måste ligga i lägre växel osv.

Självklart kan man chansa och ligga i en högre växel, för att slippa växla upp och ner så mycket, men då finns risken att man slår för högt och passerar för långt genom kurvan. Det är dumt.

Det här är ett definitivt favoritspel, och har en skön fartkänsla. Spänningen när man försöker ta en kurva i liiiite för hög växel känns. Det kan bli repetetivt efter ett tag, men det är ändå ett kul spel. Det får en fyra i betyg.

Det här är också ett spel som man med lätthet kan plocka fram och spela med både spelnördar och andra, eftersom det i grunden är väldigt lätt och intuitivt hur det fungerar. Ett bra spel, helt enkelt