Betyg: 4

Om ni uppskattar intriger och kamp om inflytande vid hovet, då är dagens spel, Behind the Throne, något för er.

Vid hovet finns det ett antal personer (Generalen, narren, kungen, spåmannen osv) som representeras av olika kort i kortleken. Målet för varje spelare är att få så mycket inflytande som möjligt över de här personerna. Det gör man helt enkelt genom att samla på sig fler kort av den eller de personer man vill ha inflytande över. Om du är den som har mest inflytande över en person, så kan du också använda hens specialförmåga.

När man sen nått till slutet på korthögen så räknar man ihop poängen hos de personer man har inflytande över. Högst poäng vinner.

Först när jag spelade det här så var det väl typ "ett ok spel", men har vuxit på mig sen dess. Det är ingen femma, men definitivt en stark fyra. Fungerar definitivt att spela med både inbitna spelare, och de som är mer ovana .

I likhet med The Grizzled så har det här spelet ett par olika specialregler. Det gör att man har en del valmöjligheter varje runda kring hur man vill tänka, och det kan ta ett tag att få in på ett naturligt sätt. När man väl gjort det, så är Behind the Throne ett riktigt trevligt litet spel. Tar inte så lång tid att spela, så det funkar i ganska många sammanhang