Betyg: 5

Jag läste en gång en recension av en viss motorcykel som sammanfattades med: Världens bästa motorcykel. Inte bäst på något, näst bäst på allt. Dagens spel hamnar lite i den kategorin. Det är kanske inte perfekt, men det är det första spelet jag föreslår om någon frågar mig om ett bra, kul, brädspel som passar i många sammanhang. Spelet är Roborally!

Grundprincipen är enkel, varje spelare har var sin robot, och man ska tävla genom att ta sig till ett antal checkpoints på spelbrädet. Ett rent racing-spel helt enkelt. Grejen är den att man först "programmerar" fem steg framåt och sen när alla programmerat sina steg färdig, då genomför man steg efter steg. Det som händer då är att kaos uppstår när folk kör in i varandra, skjuter på varandra, kör ner för hål eller hamnar på transportband. När sen alla fem stegen är genomförda så programmerar man de fem nästa stegen osv. Den som först besökt alla checkpointsen har vunnit tävlingen. Det här är Ett Kul Spel som passar de allra flesta om man bara har lite spel-vana. Betyg är självklart en femma.

Som sagt, det funkar både bland spelnördar, och som förfest/efter parmiddagen/ på konfa-lägret spel. Ska ni välja ETT spel i år, välj det här.