Betyg: 3

Dagens titt är på det lilla kortspelet Flux. Grunden i Flux är att du har ett antal kort på hand. När det är din tur spelar du ut ett kort, och drar ett kort. Hur enkelt som helst! Målet är att spela ut föremål framför dig, så att de uppfyller föremålen på ett målkort som ligger utspelat.

Så, exempelvis.. om det utspelade målkortet på bordet innehåller en apelsin och en lastbil, så vinner den som först har en apelsin och en lastbil utspelat framför sig. Så långt så bra. Men, nu kommer vi till det som är själva grejen med flux: Det finns också kort som ändrar reglerna i spelet. Till exempel som hur många kort man får dra varje runda, hur många kort man får spela ut och så vidare. Så, nästan varje runda ändras reglerna på något sätt, och det är det som ger dynamik i spelet.

Och med dynamik menar jag: Hyfsat oförutsägbart kaos!! På gott och ont :-)
Värt att nämna är också att det finns flera olika varianter av Flux, Pirate Flux, Monthy Python Flux, Firefly Flux (min favorit) m.fl

Ska jag försöka betygsätta, så blir det nog en stark trea. Det är ett ganska kul spel, men det är sällan jag tänker "nejmen, om man skulle spela en omgång Flux". Det är också i princip omöjligt att planera, utan handlar mkt om tur.

Däremot är det ett enkelt spel att komma in i, och går ganska fort. Så, som ett spel att spela när man har en kvart - tjugo minuter över så är det riktigt trevligt. Det är också ett spel man kan introducera ganska lätt för mindre vana spelare.