Skriv ut
Kategori: Spel
Träffar: 454
Betyg: 4

Idag tittar vi på ett av många superhjältespel, nämligen "Vs System 2PCG: The Marvel Battles". Bakom det något omständiga namnet döljer sig ett tvåmannakortspel som är riktigt trevligt. Grundprincipen är ganska enkel: Man börjar med att välja en ledare för sitt gäng, och sen bygger man ihop sin kortlek med olika marvelhjältar och skurkar. Det finns också manöverkort, händelser, resurser osv.

När det är ens tur kan man spela ut fler kort och lägga dem framför sig. Exempelvis kan man lägga ner hjältar eller skurkar på "slagfältet" så att de kan delta i strider, spela ut resurserna osv osv. Därefter bestämmer man helt enkelt vem som ska attackera vem.

Målsättningen är att besegra motståndarens ledarkaraktär (som har lite extra egenskaper, och som dessutom kan få erfarenhet och bli bättre en bit in i striden). På det hela taget ett trevligt litet spel, och start-paketet innehåller ganska många kort Så man slipper köpa expansioner det första man gör (Fantasy Flight, jag tittar på er nu). Många gånger känns karaktärerna och deras specialförmågor väldigt genuina, och det _känns_ som om man gör det man gör.

Jag var lite osäker på slutbetyg för det här spelet, men jag tror det landar på en stark fyra. Det här är ett bra spel, och jag gillar det. Jag har bara inte spelat det tillräckligt för att motivera en femma.

Reglerna är inte jättekomplicerade, men det är ändå en del läsande på korten (på engelska). För en van spelare är det inga problem, men det kan vara en liten tröskel för nybörjare. Med det sagt, så är det en liten tröskel, man kommer in i det ganska fort.